Další demonstrace před ČEZem! Čtvrtek 18.5. 7:45, Duhová 1

Ve čtvrtek bude probíhat jednání dozorčí rady, na kterém se jistě bude diskutovat i o našem sídlišti. Přijďte ráno jejím přijíždějícím členům připomenout, že s postupem, který ČEZ zatím volí zásadně nesouhlasíme!

 

7 Comments Add yours

  1. P.R. says:

    Dobrý den, jaký měla akce účinek? Zajímalo to členy DR? Nebo někoho z vedení Čez? Děkuji za odpověď

    Like

  2. Magdalena Vlková says:

    Dobrý večer,

    mojí první reakcí na Váš dotaz byla odpověď, že je škoda, že jste tam nebyl/a, mohl/a jste se přesvědčit na vlastní oči, a navíc podpořit úsilí těch, kteří to nechtějí vzdát.

    Pro info : Členové DR se nás asi bojí, takže se nikdo z nich před Písnické neodhodlal předstoupit. Odvážil se pouze mluvčí ČEZu pan Kříž, ale na to, co nám sdělil, je škoda slov. Ani policisté nechtěli kazit tvář ,,sociálně odpovědné” firmy, a tak byli schováni za rohem. Když jsme se vydali do recepce požádat, aby zástupce DR předstoupil a ospravedlnil způsob prodeje, který DR schválila, byli jsme vyvedeni z budovy.
    Demonstraci natáčela ČT a Prima, přítomen byl i novinář z ČTK.
    Jedním z důsledků demonstrace byla schůzka v jednom z vrcholných orgánů našeho státu, na níž jsme měli možnost uplatnit závažná zjištění o dalším zájemci v pořadí a díky níž jsme sami získali důležité informace.

    Pokud se Vás celá kauza dotýká a není Vám lhostejná, věřte, že svou účastí na našich akcích zmůžete víc, než možná tušíte.

    S pozdravem KDO O SVÁ PRÁVA NEBOJUJE, TEN O NĚ PŘIJDE
    Magdalena Vlková

    Like

  3. P.R. says:

    Dobrý den, děkuji za odpověď. Kauzální se mě týká, ale považuji současnou situaci za špatnou. Chtěli jsme byt od p. Krůpa koupit. Tomu bohužel iniciativa zabránila. Paradoxně Čez utrží víc, protože k ceně od druhého v pořadí získal kauci 30 mil. K převodu a prodeji dojde, na to žaloba nemá vliv. A za pár let budeme platit nájemné kolem 18 tis. Což je úroveň Prahy 4. A lze zjistit na Sreality.cz. Místo splátek hypoték. Ale tak to iniciativa chce. Za pár let mi (bohužel) dají Ti, co na to budou mít, zapravdu.

    Like

  4. P.R. says:

    Mám tam překlepy, za to se omlouvám.

    Like

  5. R.V. says:

    Dobrý den, i my měli a máme stejný záměr. Byt koupit. Místo toho očekávám výrazný nárůst nájemného. Až to smlouva a zákony dovolí.
    Je mi jasné, že ne každý chce/může mít hypoúvěr. Ale za pár let se po tržním nájemným skladba nájemníků stejně zřejmě změní…..

    Like

  6. Magdalena Vlková says:

    Vážení,
    přiznám se, že moc nechápu, co se tu rozproudilo za debatu.
    Moje Písnice není nějaké uzavřené sdružení, naopak kdo z občanů sídliště má zájem, je vítán. Nyní se scházíme každé pondělí od 20.00 Na Okruhu 390.
    A vůbec už nerozumím tomu, proč si myslíte, že naším cílem je žít v nájemním bydlení. Vždyť celý rok usilujeme o to, aby ČEZ prodal byty nám nájemníkům, a dodržel tak závaznou nabídku, kterou před lety nájemníkům sídliště předložil. Forma prodeje by záležela na dohodě.
    Zřejmě tu dochází k nějaké chybě v komunikaci a to mě mrzí. Zkuste přijít příště na demonstraci a dozvíte se vše potřebné a my zase budeme vědět, co zneklidňuje obyvatele sídliště.
    Magdalena Vlková

    Like

  7. M.N. says:

    Paní Vlková dobrý den,
    snaha o původní řešení není možná. Předminulé vedení je schválilo, bohužel před naším podpisem tehdejší člen vedení a CFO p. Svojtka to “přihrál” Pražské správě nemovitostí. PNS dalo nabídku výrazně vyšší a bylo po řešení. Sám jsem byl v roli top manažera a vím, že bych se dobrovolně zavřít nenechal. Tzn. rozumím tomu, proč to nemůže nikdo řešit jako před 13ti lety. Takže “staré” řešení nikdo nepodepíše. Jediná naše šance je, usilovat o koupi bytu za cenu, kterou nabídl Čezu trh při posledním výběrovým řízení. Ale to iniciativa nechce a nepochopitelně usiluje o neřešitelný závěr. Také mě x let mrzí, jak to dopadlo. Ale to je prostě 13 let pryč. Na demonstrace chodit nebudu, je to dle mě zbytečné. A navíc se na tom přiživují politici. Dokonce i stalinistická soudružka Semelová. Nechci hanit, nebo kritizovat Iniciativu. Dělá to nad rámec každodenních povinností a aktivit. A občas to i asi od někoho schytá. Ale myslím, že úsilí směřuje do slepé uličky. I přes to Iniciativě děkuji. Alespoň bojuje za ty, kterí se nemohou/neumí bránit.

    Like

Leave a comment