Podání určovací žaloby

Na základě právní analýzy, kterou jsme nechali zpracovat se nyní iniciativa Moje Písnice chystá k podání Žaloby o určení vlastnictví nemovitosti.

  • Podle informací, které se podařilo zjistit, je velmi pravděpodobné, že převod bytů z vlastnictví státu do vlastnictví ČEZ v době privatizací byl v rozporu s několika tehdy platnými zákony.
  • Na tuto skutečnost se nevztahuje promlčení (jinak by nebyly možné žádné restituce)
  • Skutečným vlastníkem těchto nemovitostí tak může být stále stát

Tato skutečnost má velmi vážný přesah, protože v případě úspěchu zachrání i ostatní – např. nájemníky v kauze bytů OKD!

Vážení nájemníci, neztrácejte naději, kontaktujte svého důvěrníka pro více informací. Sledujte prosím letáky a přijďte na další demonstraci, až bude vyhlášena.

Situaci můžeme zvrátit jen společně!

4 Comments Add yours

  1. Pan N says:

    Dobrý den, jako obyvatel písnického bytu odmítám platil mnohaleté drahé soudy. Pokud by se byt vrátil státu, Ústav pro zastupování státu ve věcech majetkových může pracovat pouze s úředními odhady. Tedy prodej bytu by byl za tržní hodnotu. Proč nenecháte předložit nabídku k jednání? Nezastupujete všech 100% obyvatel.

    Like

    1. mojepisnice says:

      Dobrý den, platit soudy Vás samozřejmě nemůže nikdo nutit, rozhodně nejste ani nebudete k ničemu zavázán. Jsme si také vědomi toho, že v názoru na další kroky nikdy nebude shoda všech nájemníků bytů, ale z informací, které zatím máme od důvěrníků to vypadá, že většina nájemníků není zdaleka ve stavu, aby si byli byty schopni koupit alespoň na úrovni ceny, kterou zaplatila vítězná nabídka (cca 25 tis. za m2), nehledě na případný zisk, který si bude chtít naúčtovat. Předpokládáme, že se více o rozrůzněnosti názorů dozvíme na příští schůzi. Co se týče předložení nabídky k jednání, v této činnosti je již činný minimálně starosta Koubek, případně se nabídla další plejáda politiků, takže se případnou nabídku určitě dozvíme. Samozřejmě také není možné vyloučit, že pokud se třeba IMP rozhodne pod tlakem nájemníků žalobu nepodávat, že to neudělá někdo jiný.

      Like

  2. P.V. says:

    Dobrý den, pokud dojde k zablokováni prodeje a nový, nebo i stávající majitel nastaví za pár let tržní nájemné, tak splátka hypotéky je nižší. Tržní nájemné Prahy 4 se pohybuje kolem 14-16 tis. Kč + poplatky 3.500 + el/plyn. Splátka hypotéky je nižší při 20 a více letech. Je třeba i tuto skutečnost vzít v úvahu při úvaze o budoucnosti. Koupě byt není nejhorší variantou.

    Like

Leave a comment